Onze overige activiteiten

Naast de wekelijkse lessen worden er ook regelmatig workshops of andere events georganiseerd in het Yoga Centrum. Kijk voor meer informatie zoals data in onze agenda.

10-Dagen Challenge

Enkele keren in het jaar dagen we je uit om tien dagen lang elke dag een les bij ons te volgen. Je kunt dan nagenoeg elke les in het rooster kiezen. Het rooster wordt voor deze gelegenheid ook nog eens aangevuld zodat er ook iets te kiezen valt.
Een 10-Dagen Challenge geeft je de mogelijkheid om ook eens andere lessen uit te proberen of, als je ons centrum nog niet kent, om uitgebreid kennis te maken met het Yoga Centrum Oosterwold. Maar het belangrijkste is dat je kunt ervaren wat het voor jezelf betekent als je tien dagen lang elke dag een les volgt. Wat heeft dit voor gevolgen op je fysieke, je mentale en emotionele gezondheid. Kom en ervaar het. De ddeelname aan de Challenge kost 35 euro per persoon en geeft je het recht op tien lessen in tien dagen.

Zes-Weken-Challenge

Aan het begin van het jaar is er ook een andere Challenge. Hier wordt je uitgedaagd om zes weken lang elke week een les te volgen. Dat kan helpen om meer regelmaat in je goede voornemens te brengen. In het algemeen hebben we zes weken nodig om iets nieuws daadwerkelijk in ons leven te integreren. Vandaar dit aanbod. Voor 55 euro per persoon kun je zelfs acht lessen binnen zes weken volgen. Zo heb je ook nog de mogelijkheid om het een en ander uit te proberen.

Yoga Dag

De Yoga Dag is een eerder jong verschijnsel in ons Yoga Centrum Oosterwold. Sinds 2023 bieden we hele Yoga Dagen aan. Dat zijn eendaagse retreats die je laten groeien, leren, ontwikkelen en helemaal bijtanken. Doorgaans vinden de Yoga Dagen op de zaterdag van 10 tot maar liefst 19 uur plaats. Een hele dag vol yoga, samen met gelijkgezinden.
De Yoga Dagen kennen thema’s. Deze thema’s worden in het algemeen in onze yogalessen gebruikt zonder dat je als deelnemer daar bewust mee bezig bent. Het gaat hierbij om filosofische, maar ook om anatomische of didactische achtergronden van de lessen. Wil je daar meer over weten? Dan is een Yoga Dag zeker iets voor je.
In het algemeen beginnen we een Yoga Dag met een verkennend gesprek waarin we elkaar kort leren kennen en aftasten welke vragen omtrent de thema’s leven. Dan is er een actieve Yogales waarin de theorie die later deze dag wordt besproken in de praktijk wordt gebracht. Na de lunchpauze bespreken we dan de theorie. Nog later de dag is er dan nog ruimte voor rustgevende Yoga die bij het thema past. En afsluitend is er nog ruimte voor Vragen & Antwoorden.
Je gaat helemaal bijgetankt en weer een stukje wijzer naar huis en begint uitgerust en voldaan aan je weekend. Voor data klik je hier in onze agenda.

TWAALF-DAGEN-RESET en ZEVEN-DAGEN-FOCUS

Eens per jaar, rond de jaarwisseling organiseren we de Twaalf-Dagen-Reset. Hier nemen we twaalf dagen de tijd om over filosofische thema’s na te denken, zelfonderzoek te doen en te bepalen wat er daadwerkelijk belangrijk voor ons is. Een fantastische manier om het nieuwe jaar bewust te beginnen, de eigen doelen te verhelderen en positief de wintertijd af te ronden.

Net voor de zomer organiseren we dan de Zeven-Dagen-Focus. Ook hier gebruiken we de tijd om wat meer zelfonderzoek te doen en onze eigen ontwikkeling een richting te geven. In de lente hebben we de neiging om heel veel plannen te maken en uit te voeren. Soms wordt dat wat veel waardoor we het overzicht dreigen te verliezen. In de Zeven-Dagen-Focus gaan wij daarmee op een bijzondere manier om: we reflecteren niet zo zeer, maar we centreren ons fysieke, mentale en emotionele lichaam weer om zo automatiscch wat meer overzicht te creëren. Zo ontstaat meer ruimte om dan volop van de zomer te kunnen genieten.

De twaalf, maar ook de zeven dagen kennen ieder een eigen thema dat op de dag zelf centraal staat. Nagenoeg elke dag zijn er twee yogalessen omtrent dit thema. Daar komen nog twee meditaties en intuïtief tekenen of schilderen bij. Tijdens de Twaalf-Dagen-Reset is er ook de mogelijkheid om intuïtief te schrijven.

Tijdens deze dagen kun je heel gewoon je lessen komen volgen zoals je dat gewend bent, je kunt een enkele activiteit erbij boeken, je kunt hele dagen blijven of de hele reeks dagen afmaken. Snuffelen of er helemaal induiken, je bent altijd welkom.

En dan zijn er natuurlijk nog onze opleidingen

Maar hierover staat elders al heel wat informatie. Als je belangstelling hebt, klik hier.

Share This