Yogaopleiding of bijscholing? Waarom zou je?

Basisopleidingen zijn geschikt voor mensen die zich willen verdiepen in yoga. Je hoeft niet persé yogadocent te willen worden om voor een dergelijke opleiding te kiezen. Een basisopleiding yoga brengt je dieper in contact met jezelf en opent nieuwe perspectieven. Hij geeft je de tools om jouw balans te vinden, te houden en indien nodig snel weer te herstellen.
Daarnaast ontvang je natuurlijk na succesvolle afronding van de opleiding een certificaat dat je het recht geeft om je als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 uur) bij Yoga Alliance te laten registreren. Hiermee mag je formeel ook internationaal yogalessen Level 1 geven. Je weet maar nooit hoe dat van pas kan komen. laughing

Mijn eerste yogaopleiding volgde ik omdat ik gewoon hele weekenden met yoga bezig wilde zijn en aan mijn eigen yogaontwikkeling wilde werken. En dat lukte. Door de structuur van een opleiding had ik les van dezelfde mensen met een duidelijke visie wat mij elk opleidingsweekend een stukje verder verdieping bracht. Ik leerde de verschillen tussen de vormen kennen, kon de vaak gehoorde termen beter plaatsen. Dat was fijn voor mijn eigen practice.

Waarom een gecertificeerde opleiding?

Is een gecertificeerde opleiding/bijscholing perse beter? Dat weet ik niet. Ik heb inmiddels heel wat scholingen gevolgd en heb alle variaties gezien: Niet-gecertificeerde opleidingen die heel goed waren , maar ook gecertificeerde opleidingen waarin de standaarden voor de certificering alleen op papier gehaald werden. Mijn advies hier is: bezoek een open dag, volg een proefles en luister naar je gevoel. Weet je helemaal niet waar te beginnen met zoeken? Kies dan een gecertificeerde aanbieder uit een erkend register. Daar is de kans groter dat je sneller iets passends vindt.

Wat bieden wij?

Naast een gedegen kennis van yoga, somatic movement, functionele anatomie, Traditioneel Chinese Geneeskunde, Westerse en Oosterse filosofie, pedagogiek en didaktiek bieden wij vooral een persoonlijke opleiding in kleine groepen van 3 tot 10 mensen. Dat maakt persoonlijke aandacht en individuele aanpassing mogelijk. De opleidingen en bijscholingen zijn geregistreerd bij Yoga Alliance. Dat betekent dat het certificaat niet alleen in Nederland maar ook internationaal erkend is en je na de opleiding in binnen- en buitenland les mag geven.

Voor vragen kun je mailen of appen.

Kom naar een open dag.

Ervaar een les, proef de sfeer en stel je vragen.

Datum aankomende Open Dag

Share This