RYT 200 basisopleiding

Wij bieden jaarlijks door Yoga Alliance geaccreditieerde basisopleidingen (RYT 200) en verdiepende opleidingsmodules voor yogadocenten (YACEP) aan. De verdiepende modules kun je ook verzamelen om op deze manier de RYT500 te bereiken. De accreditatie houdt in dat wij volgens de vernieuwde standaards van Yoga Alliance werken en de opleiding naast veel yoga beoefening ook een gedegen basiskennis aan anatomie, filosofie en didactiek inhoudt. Daarnaast ga je ook in een veilige omgeving oefenen met lesgeven.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat dat je het recht geeft om je als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 uur) bij Yoga Alliance te laten registreren. Hiermee mag je formeel ook internationaal yogalessen Level 1 geven.

De basisopleidingen bieden wij sinds 2023 in een nieuwe structuur aan:

Je kunt verdeeld over het jaar verschillende  modules volgen. Voor de Odaka Yoga (r) basisopleiding zijn de volgende modules verplicht:
– Odaka: het idee, de filosofie en de golven
– Odaka: Ripples en Vortex
– Odaka: Ripples, Backwash en Pointbreak
– Odaka: Low Tide en High Tide
– Odaka: Lesopbouw rond de kracht-spots
– De Odaka Zonnegroet
– Peace Warriors
– Pranayama I en II
– Art of Teaching I en II en III
– Basisanatomie I en II
– Examen

Daarnaast zijn nog 6 keuze-modules te volgen (actueel aanbod: zie agenda). Elk module wordt afgerond middels een in te leveren huiswerkopdracht. De huiswerkopdrachten zijn onderdeel van het af te leggen examen. Na het volgen van 19 modules kun je je inschrijven voor het examen. Het examen bestaat uit drie samenhorende onderdelen:
– vooraf in te sturen planning van een les met thema en beredenering van de gemaakte keuzes;
– het geven van de les;
– mondelinge reflectie op de les.

 

RYT 200 Odaka Yoga®

In de opleiding maak je nader kennis met de golvende basisbewegingen van Odaka en het belang van het staartbeen. Je ervaart de kunst van de flow op basis van de oceaanbewegingen. De Odaka Zonnegroet met een rollende wervelkolom is daar slechts één voorbeeld van.
De functionele anatomie en de biomechanica maken de krachtpunten in elke yogahouding duidelijk. Daarmee wordt een gezond alignment helder en bereikbaar. Je leert hoe je een les en een eigen practice langs de kracht-spots opbouwt en er onderwerpen in verweeft of een les voor een bepaalde groep mensen ontwerpt.
Natuurlijk komen ook pranayama’s aan bod en veel eigen practice.

In speciale modules verdiepen wij de kennis van de basisbewegingen. We leren hun effecten kennen en hoe we ze in kunnen zetten om de bekende yogahoudingen veiliger en effectiever te bereiken. We verdiepen ons in staande houdingen, balance houdingen, heupopeners, voorover-buigingen, twists, achterover-buigingen, inversies en herstellende houdingen. Zo leren we bijvoorbeeld de typische Odaka Warriors kennen en hoe deze te gebruiken om andere staande houdingen makkelijker te bereiken. 

Veel lessen worden door Petra Meirink verzorgd, aangevuld met lessen van diverse gastdocenten. Één weekend komen indien mogelijk ook Francesca Cassia en Roberto Milletti, de grondleggers van Odaka Yoga®. Zij zullen je kennis laten maken met Level 2 lessen en vooral met het Odaka gevoel. Laat je meenemen in de flow van het blije leven.

Voor vragen kun je mailen of appen.

Data 2023

Kom naar een open dag.

Ervaar een les, proef de sfeer en stel je vragen.

Voor data zie agenda.

Share This