RYT 200 basisopleiding

Wij bieden jaarlijks door Yoga Alliance geaccreditieerde basisopleidingen (RYT 200) en verdiepende opleidingsmodules voor yogadocenten (YACEP) aan. De verdiepende modules kun je ook verzamelen om op deze manier de RYT500 te bereiken. De accreditatie houdt in dat wij volgens de vernieuwde standaards van Yoga Alliance werken en de opleiding naast veel yoga beoefening ook een gedegen basiskennis aan anatomie, filosofie en didactiek inhoudt. Daarnaast ga je ook in een veilige omgeving oefenen met lesgeven.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat dat je het recht geeft om je als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 uur) bij Yoga Alliance te laten registreren. Hiermee mag je formeel ook internationaal yogalessen Level 1 geven.

De basisopleidingen, TT TeacherTraining, bieden wij twee keer per jaar aan:
Van Juli t/m Oktober vindt de Hatha based Odaka Yoga(r) opleiding plaats. Wij starten met een 9-daagse startmodule (vrijdag t/m zaterdag) om eerst een keer samen volledig in de yoga te duiken. Daarna volg je nog vijf 3-daagse weekendmodules om de opleiding te completeren. Alle modules kun je ook afzonderlijk boeken.
Van Oktober t/m Februari loopt onze Yin Yoga opleiding.

RYT 200 Odaka Yoga®

Direct in de startmodule maak je nader kennis met de golvende basisbewegingen van Odaka en het belang van het staartbeen. Je ervaart de kunst van de flow op basis van de oceaanbewegingen. De Odaka zonnegroet met een rollende wervelkolom is daar slechts één voorbeeld van.
De functionele anatomie en de biomechanica maken de krachtpunten in elke yogahouding duidelijk. Daarmee wordt een gezond alignment helder en bereikbaar. We bespreken alvast de opbouw van een les en een eigen practice.
Natuurlijk komen ook pranayama’s aan bod en veel eigen practice.

In de latere modules verdiepen wij de kennis van de basisbewegingen, hun effecten en hoe ze in te zetten. We verdiepen ons in de staande houdingen, balance houdingen, heupopeners, voorover buigingen, twists, achterover buigingen, inversies en herstellende houdingen.

Veel lessen worden door Petra Meirink verzorgd, aangevuld met lessen van diverse gastdocenten. Één weekend komen indien mogelijk ook Francesca Cassia en Roberto Milletti, de grondleggers van Odaka Yoga®. Zij zullen je kennis laten maken met Level 2 lessen en vooral met het Odaka gevoel. Laat je meenemen in de flow van het blije leven.

Voor vragen kun je mailen of appen.

Data 2022

Kom naar een open dag.

Ervaar een les, proef de sfeer en stel je vragen.

Voor data zie agenda.

Share This