Agenda

Naast de wekelijkse lessen organiseren wij workshops (↓), festivals (↓), challenges (↓), retreats (↓) en opleidingen (↓). Allemaal mooie gelegenheden om verbinding te maken, met jezelf en met de ander.

Juli

01 juli: Yoga Dag: Verdiep, groei, leer en tank bij! (Ook als bijscholing YA10): Chakra II: de bovenste vier chakra’s

02 juli: Stilte Meditatie

11 en 13 juli: Aikido examens

14 t/m 16 juli: Aikido Zomerschool (JBN)

22 juli: Ingang Zomerrooster I

29 juli: Yoga Dag: Verdiep, groei, leer en tank bij! (Ook als bijscholing YA10):
Pranayama I: Uitademen, reinigen

 

Augustus

De hele maand: Zomerrooster

13 aug.: Dansen & Delen met Natida (ext. aanbieder)

26 aug.: Yoga Dag: Verdiep, groei, leer en tank bij! (Ook als bijscholing YA10):
Odaka: het idee, filosofie en de golven

27 aug.: Yoga Dag: Verdiep, groei, leer en tank bij! (Ook als bijscholing YA10):
Odaka: Ripples en Vortex

 29 t/m 31 aug.: Kennismaken met Aikido

 

September

16 sept.: Yin Yoga XXL

16 en 17 sept.: Yoga Spektakel 2023

23 sept.: De Almerse Cultuur Proeverij

26 sept.: Mawlid-an Nabi (Islamitisch lichtfeest): Meditatie en gezelligheid

 

Oktober

07 okt.: gesloten i.v.m. opleidingsdag 

28 en 29 okt.: Aikido Stage met Claude Pellerin (8e dan)

 

November

De hele maand: Bring a friend

12 nov.: Diwali (Hindoestaans lichtfeest)
Meditatie en gezelligheid

22 nov.: Yin XXL: we keren naar binnen

28 nov.: Loi Krathong (boeddhistisch lichtfeest)
Meditatie en gezelligheid

 

 

December

12 en 14 dec.: Kyu-examens Aikido

13 dec.: Santa Lucia/Chanoeka: Meditatie en gezelligheid

22 dec.: Winter/kerst XXL Yin Yoga

23 dec. t/m 31 dec. gesloten

 

Workshops

Regelmatig wordt er een workshop of een festival georganiseerd. De workshops vinden doorgaans op zondag plaats en worden door wisselende docenten aangeboden. De workshops zijn yoga en/of aikido gerelateerd. Hierbij kun je denken aan workshops meditatie, ayurvedisch koken, ayurvedische massage, shiatsu, Traditioneel Chinese Geneeskunde, filosofie, osteopathie, Do-In, Iaido, Taiko etc. Let op de vooraankondigingen. 

Festivals

Meermaals per jaar organiseert het Yoga Centrum Oosterwold een festival in plaats van de workshop. Tijdens een festival-weekend worden er verschillende yoga en aikidolessen aangeboden en ook gerelateerde workshops (zie boven). Voor een exact programma, houd de website en de nieuwsbrief in de gaten. 

Challenges

Regematig biedt het centrum de mogelijkheid tijdens een Zes-Weken-Challenge, met het Zomerkaartje of een 10-daagse challenge uit te proberen wat het voor je doet om regelmatig yoga of aikido te beoefenen. We dagen je uit om zes weken (tien dagen) lang wekelijks minimaal (elke dag één) van de lessen uit het rooster te volgen. Op de lesvrije dagen tijdens een 10-dagen-Challenge wordt dan een extra les of workshop gegeven. Een prachtige gelegenheid om ook kennis te maken met een andere lesvorm en met de effecten van regelmatige beoefening. 

Twaalf-Dagen-Reset

In het begin van het jaar nodigt het Yoga Centrum Oosterwold je uit om even stil te staan bij je eigen leven. Leef je voluit zo als jij dat wilt? Ben je je van de keuzes in je leven bewust? 
Het begin van het jaar nodigt ervoor uit om het afgelopen jaar de revue te laten passeren en plannen voor het nieuwe jaar te maken. Dat is een oude gewoonte. Zelfs de Germanen namen de na de winterzonnewende (21 december) 12 dagen lang de tijd om te reflecteren en wensen voor de toekomst te formuleren. Zij gingen hiervoor de donkere dagen gebruiken om zich zoveel mogelijk af te sluiten van de buitenwereld.
Wij gebruiken hiervoor ook de stilte, maar dan samen: samen mediteren, samen oefenen, samen delen. 
In het begin van het jaar wordt hiervoor ons rooster 12 dagen lang helemaal aangepast. Er zijn dan dagelijks twee yogalessen, twee verschillende vormen van meditatie, intuitief schrijven en intuitief schilderen. Elke dag staat hierbij in het teken van een filosofisch thema. De Yama’s en Niyama’s van het Achtvoudige Pad van Yoga (Ashtanga) zijn hiervoor de leiddraad. Na de 12 dagen weet je weer wat echt belangrijk voor je is en heb je ook weer de energie je leven helemaal te leven.

Zeven-Dagen-Focus

Halverwege het jaar, als de zomer ons naar buiten lokt en we veel gezelligheid ervaren, dan nemen we in het Yoga Centrum Oosterwold even de tijd om stil te staan bij onszelf. Een beetje is de Zeven-Dagen-Focus te vergelijken met de Twaalf-Dagen-Reset. We kiezen hier echter een andere ingang. De zomer met al zijn verleidingen kan veel van onze energetische balans vragen: fysiek, maar ook mentaal en emotioneel. De zomer maakt veel mensen vaak blij. En dat is natuurlijk fantastisch! Sterke emoties, ook de hele fijne kunnen ons wel in disbalans brengen. Vandaar dat we in de Zeven-Dagen-Focus ons op onze energie richten. Zeven dagen lang houden we een vergelijkbaar rooster aan als bij de Twaalf-Dagen-Reset aan het begin van het jaar. Echter staan nu elke dag de Chakra’s centraal. Elke dag een chakra, diens energie en de uitwerkingen ervan op ons gehele lichaam.

Opleidingen

Yoga Centrum Oosterwold biedt basisopleidingen en bijscholingen in Yin Yoga en in Odaka Yoga® (gebaseerd op de klassieke Hatha yoga) aan.
Klik hier voor meer informatie over Odaka Yoga®.
De opleidingen zijn bij Yoga Alliance geregistreerd. Na afronding van de eerste 200 uur opleiding kun je je als yogadocent (RYT200) bij YA laten registreren en ben je internationaal bevoegd om yoga te doceren.

Ben je al yogadocent (RYT200) en wil je je verder verdiepen op weg naar de RYT500? Dan ben je van harte welkom om je kennis bij Yoga Centrum Oosterwold te verdiepen.

In 2023 hebben wij de structuur van onze opleidingen aangepast zonder dat deze aan kwaliteit verliezen. Wij bieden nu Yoga Dagen aan die elk erkende (bij-)scholingen van minimaal 10 uur zijn en doorgaans op zaterdagen of zondagen plaatsvinden.

De Yoga Dagen zijn thematisch opgebouwd. Naast de lessen op de Yoga Dag zelf is het maken van een huiswerkopdracht verplicht voor de erkenning als (bij-)scholing.
Voor elke opleiding zijn bepaalde Yoga Dagen te bezoeken om aan de opleidingseisen te voldoen. Onderwerpen in 2023 zijn: Chakra’s I en II; Pranayama I en II; Odaka: het idee, de filosofie en de golven; Odaka: Ripples en Vortex; Odaka: Ripples, Backwash en Pointbreak; Odaka: High Tide en Low Tide; Odaka: Lesopbouw rond de kracht-spots; Odaka: De Odaka Zonnegroet; Odaka: Peace Warriors; The Art of Teaching I, II en III

Share This