RYT 200 basisopleiding

Wij bieden jaarlijks door Yoga Alliance geaccreditieerde basisopleidingen (RYT 200) en verdiepende opleidingsmodules voor yogadocenten (YACEP) aan. De verdiepende modules kun je ook verzamelen om op deze manier de RYT500 te bereiken. De accreditatie houdt in dat wij volgens de vernieuwde standaards van Yoga Alliance werken en de opleiding naast veel yoga beoefening ook een gedegen basiskennis aan anatomie, filosofie en didactiek inhoudt. Daarnaast ga je ook in een veilige omgeving oefenen met lesgeven.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat dat je het recht geeft om je als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 uur) bij Yoga Alliance te laten registreren. Hiermee mag je formeel ook internationaal yogalessen Level 1 geven.

De basisopleidingen, TT TeacherTraining, bieden wij twee keer per jaar aan:
Van Juli t/m Oktober vindt de Hatha based Odaka Yoga(r) opleiding plaats.
Van Oktober t/m Februari loopt onze Yin Yoga opleiding. Deze bestaat uit negen weekendmodules en een wekelijkse online (keuze uit online of live in ons centrum) bijeenkomst. Je kunt de modules ook afzonderlijk boeken.
Voor de registratie als docent (200 uur) bij de Yoga Alliance is het wel noodzakelijk alle modules afteronden.

Bespaar 300 euro door je nog voor 17 september in te schrijven!

RYT 200 Yin Yoga

Deze opleiding bieden we op een “hybride” manier aan. Negen weekenden lang verdiep je je in ons Yoga Centrum Oosterwold “live” in theorie en praktijk van yinyoga en het doceren ervan. Tussentijds volg je een avond in de week les; dat kan “live” of “online”.

Terwijl Paul Grilley en Sarah Powers Yinyoga ontwikkelden maakten zij persoonlijk zeer goede ervaringen met de behandelingen van een Traditioneel Chinees geneeskundige. Ze raakten geïnteresseerd in de werking van de meridiaansystemen en koppelden hun nieuwe kennis aan yinyoga. Bernie Clark verrijkte de ontwikkeling met de hem eigen wetenschappelijke benadering van mythologie, universele waarheden, psychologie en meditatie.

In deze opleiding maak je kennis met een stukje Westerse basisanatomie zodat je mensen in de houdingen “leert te lezen”. Petra en Aarjan hebben onder meer Traditioneel Chinese Geneeskunde gestudeerd en delen hun kennis van dit energetisch denkmodel graag zodat je de yin houdingen doelgericht in kunt zetten. Je verdiept je kennis omtrent yin en yang, de meridiaanleer en de vijf elementen. Meditatie en filosofie nodigen je uit om je eigen “yin pad” in te slaan en ook anderen hierin te begeleiden. We bespreken alvast de opbouw van een les en je ontwikkelt een eigen practice (didactiek). Je maakt kennis met verschillende theorieën over hoe mensen leren en hoe ze erbij te begeleiden.

Veel lessen worden door Petra Meirink verzorgd, aangevuld met lessen van diverse gastdocenten.

Voor vragen kun je mailen of appen.

Data ’22/’23

Kom naar een open dag.

Ervaar een les, proef de sfeer en stel je vragen.

Voor data zie agenda.

Share This