RYT 200 basisopleiding

Wij bieden jaarlijks door Yoga Alliance geaccreditieerde basisopleidingen (RYT 200) en verdiepende opleidingsmodules voor yogadocenten (YACEP) aan. De verdiepende modules kun je ook verzamelen om op deze manier de RYT500 te bereiken. De accreditatie houdt in dat wij volgens de vernieuwde standaards van Yoga Alliance werken en de opleiding naast veel yoga beoefening ook een gedegen basiskennis aan anatomie, filosofie en didactiek inhoudt. Daarnaast ga je ook in een veilige omgeving oefenen met lesgeven.

Na succesvolle afronding van de opleiding ontvang je een certificaat dat je het recht geeft om je als RYT 200 (Registered Yoga Teacher 200 uur) bij Yoga Alliance te laten registreren. Hiermee mag je formeel ook internationaal yogalessen Level 1 geven.

Je kunt verdeeld over het jaar verschillende  modules volgen. Voor de Yin Yoga basisopleiding zijn de volgende modules verplicht:
– Yin Yoga: het idee en de ontwikkeling
– Westerse Basisanatomie I en II
– Energetische anatomie I en II
– Thematische opbouw van een Yin Yoga les
– Verschillende lichamen in Yin Yoga
– Het element Hout
– Het element Aarde
– Het element Vuur
– Het element Metaal
– Het element Water
– Art of Teaching I en II en III
– Examen

Daarnaast zijn nog 5 keuze-modules te volgen (actueel aanbod: zie agenda). Elk module wordt afgerond middels een in te leveren huiswerkopdracht. De huiswerkopdrachten zijn onderdeel van het af te leggen examen. Na het volgen van 19 modules kun je je inschrijven voor het examen. Het examen bestaat uit drie samenhorende onderdelen:
– vooraf in te sturen planning van een les met thema en beredenering van de gemaakte keuzes;
– het geven van de les;
– mondelinge reflectie op de les.

RYT 200 Yin Yoga

Terwijl Paul Grilley en Sarah Powers Yinyoga ontwikkelden maakten zij persoonlijk zeer goede ervaringen met de behandelingen van een Traditioneel Chinees geneeskundige. Ze raakten geïnteresseerd in de werking van de meridiaansystemen en koppelden hun nieuwe kennis aan yinyoga. Bernie Clark verrijkte de ontwikkeling met de hem eigen wetenschappelijke benadering van mythologie, universele waarheden, psychologie en meditatie.

In deze opleiding maak je kennis met een stukje Westerse basisanatomie zodat je mensen in de houdingen “leert te lezen”. Petra en Aarjan hebben onder meer Traditioneel Chinese Geneeskunde gestudeerd en delen hun kennis van dit energetisch denkmodel graag zodat je de yin houdingen doelgericht in kunt zetten. Je verdiept je kennis omtrent yin en yang, de meridiaanleer en de vijf elementen. Meditatie en filosofie nodigen je uit om je eigen “yin pad” in te slaan en ook anderen hierin te begeleiden. We bespreken alvast de opbouw van een les en je ontwikkelt een eigen practice (didactiek). Je maakt kennis met verschillende theorieën over hoe mensen leren en hoe ze erbij te begeleiden.

Veel lessen worden door Petra Meirink verzorgd, aangevuld met lessen van diverse gastdocenten.

Voor vragen kun je mailen of appen.

Data 2023

Kom naar een open dag.

Ervaar een les, proef de sfeer en stel je vragen.

Voor data zie agenda.

Share This