Petra Meirink

​Waarom ik doe wat ik doe:
Zolang ik kan denken, is beweging voor mij een ventiel geweest, een uitlaatklep: Of ik nou danste, turnde, naar de aikido of yoga ging. Bewust bewegen, mijn lichaam voelen, in mezelf zijn, dat hielp me altijd om blij te zijn. En als het leven wat moeilijker werd, kon ik hier mijn ei kwijt en mijn evenwicht hervinden.

​Maar het zou nog 20 jaar duren voordat ik dit niet slechts naast mijn werk, maar fulltime, met hart en ziel begon te doen. Hiervoor hielp ik kinderen op de basisschool hun plek in het leven te vinden. Helaas liep ik tegen de grenzen van het onderwijs en op lange termijn ook tegen mijn eigen grenzen aan: Ik belandde in de burn-out. Achteraf gezien een mooi moment.

​Eindelijk maakte ik weer tijd voor mijn lichaam. Ik stortte me op de yoga en was blij weer in mezelf te kunnen rusten, na heel wat jaren dwaling weer “thuis te komen”. Algauw was voor mij duidelijk dat yoga helpt. Yoga hielp mij van mijn burn-out klachten af. Yoga hielp mijn man van zijn rugklachten af. En langzaam, heel langzaam viel het kwartje.

Ik volgde een eerste yogaopleiding en ontdekte dat deze naadloos aansloot bij mijn eerdere opleidingen tot Somatic Movement Coach en therapeut in de Traditioneel Chinese Medicijnen. Met mijn kennis kon ik de lessen in het yogacentrum in ons dorp verrijken en sindsdien zie ik steeds vaker hoe fantastisch yoga en meditatie een steentje bijdragen aan het geluk van mezelf en aan dat van anderen.

Mensen worden er blij van, ze hebben minder last van lichamelijke klachten, kunnen hun emoties beter een plekje geven en komen eindelijk weer tot rust. Ze slapen beter en genieten meer van hun leven. En dat is zichtbaar! Aan het einde van een les gaat iedereen een beetje blijer naar huis of naar het werk. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die spijt had van naar een yogales gaan. En wat is mooier dan dat ik er een steentje aan bij mag dragen?

​Omdat ik het zelf heerlijk vind om me helemaal onder te dompelen in de yoga, deel ik ook dit gevoel graag!. Niet voor iedereen is het een optie om een yogaretreat of een intensieve yogaopleiding in het buitenland te volgen. Daarom verzorg ik workshops, yogaweekenden, hele opleidingen en kort intensieve opleidingsmodules. Omdat de mensen er blij van worden en de wereld wat mooier kleuren.

 

​Bedankt lieve mensen, dat ik dit voor jullie mag doen!

Yoga 

opleidingen

die ik

volgde en

nog volg

Para-medische

opleidingen

Dans

opleidingen

2021

 

 

 

 

2020

2019/’20

2019

2018/’19

2017

2017

2016/’17

2016

2015/’16

 

2004/’07

2000/’02

1999/’01

 

1999/’00

1997/’99

1985/’89

Odaka Zen Warrior & Body Mind Flow met R. Milletti en F. Cassia

Odaka Prenatal/Post Partum Teacher Training met F. Cassia

Odaka Fascia Flow Teacher Training met R. Milletti en F. Cassia

Odaka Kids Teacher Training met R. Milletti en F. Cassia

Holistische Peuter- en Kleuteryoga met Simone de Groot

Holistische Baby- en Dreumesyoga met Lianne Keizer

Odaka Yoga Teacher Training RYT 750 met R. Milletti en F. Cassia 

Odaka Yoga Teach the Teacher met R. Milletti en F. Cassia

Odaka Yoga Teacher Training RYT 500  met R. Milletti en F. Cassia

Odaka Yoga Teacher Training RYT 200 met R. Miletti en F. Cassia

Yin Yoga Teacher Training met Skadi van Passchen

Basisopleiding Mindful Pilates-docent

Yin Yoga Teacher Training met Biff Mithoeffer

Basisopleiding Mindful Yoga-docent

Studie Traditionele Chinese Medicijnen, Qing Bai, Nijmegen

Opleiding tot Somatic Movement Coach, Amsterdam

Intensive Workshops Feldenkrais Practitioners met Larry Goldfarb

Intensive course SNDO Amsterdam

Bijscholingen in New Dance Moving Arts, Keulen

Beroepsopleiding Klassiek Ballet bij Dansschool Pergel Düsseldorf

 

 

Aarjan Meirink

Waarom ik doe wat ik doe:

Ik beoefen al 20 jaar aikido en stap nog elke keer met enorm veel plezier de mat op!

Aikido wordt vaak vergeleken met een ui: Je kan er elke keer een laagje afpellen, er is altijd weer iets nieuws te ontdekken. Je raakt nooit uitgeleerd; Het blijft je elke keer weer opnieuw uitdagen. Dan denk je dat je een techniek goed kent, maar dan tref je op een dag een andere trainingspartner met een andere energie, en dan werkt de techniek opeens niet meer. Dat vind ik het mooie aan Aikido, die verdieping en uitdaging. Mijn doel nu is vooral dat ik elke techniek met elke partner even goed kan uitvoeren.

​Dat ik Petra heb leren kennen, heeft voor mij de deuren naar yoga geopend. Ik was vooral een nuchtere Westerse wetenschapper, redelijk zwart/wit. Petra heeft heel veel kennis over het lichaam en over voelen en staat meer open voor andere zaken. Ik denk dat ik anders nooit in aanraking zou zijn gekomen met yoga. Ik dacht dat yoga vooral over lenigheid gaat en dat ben ik natuurlijk helemaal niet. Maar bij Odaka Yoga komen martial arts samen met yoga. De interpretatie van Roberto Milletti (één van de twee oprichters van Odaka Yoga) en hoe hij dit met yoga verbindt, vind ik interessant. Dit is weer een verdieping: martial arts van een andere kant bekijken. Om die reden wil ik ook binnenkort de Odaka Yoga opleiding doen.

Mijn lievelingsleraar van aikido is helaas al overleden. Hij verdiepte zich ook in alles wat maar een beetje met aikido te maken had. Hij had bijvoorbeeld een boek gelezen van een Japanse professor over ijskristallen. Als een bak water een half uur naast een radio met klassiek muziek had gestaan vormden zich mooie ijskristallen. Maar als deze zelfde bak water een half uur naast een scheldend iemand stond, vormden zich hele lelijke kristallen. Dat is toch bijzonder! Wat is dan de invloed van klank op je lichaam? Dat soort dingen vind ik interessant om te kunnen begrijpen en me in te verdiepen. Weer die verdieping. Als je jezelf niet meer blijft uitdagen, ga je dood. Als ik niet meer iets nieuws kan leren, dat kan ik gewoonweg niet.

Nu ik dagelijks bezig ben met ons mooie centrum in Oosterwold, zie ik dat het heel hard nodig is dat mensen meer vanuit hun hoofd in hun lichaam kunnen landen. Als je ziet hoeveel goeds het veel mensen doet die hier komen, dat vind ik goud. Dat plezier gun ik iedereen. Daarom ben ik les gaan geven. Aikido is fantastisch! Als ik daar alleen al over praat, gaan m’n ogen al schitteren. Laat staan dat je het mag meegeven aan anderen.

Aikido

opleidingen

die ik

volgde en

nog volg

Para-medische

opleiding

2019/’20

2018/’19

2000/’20

2000/’20

2000/’09

 

  

2004/’09

 

Odaka Yoga In-Defense met Roberto Milletti

Aikido Lerarenopleiding A, gekoppeld aan de Judobond Nederland

Workshops met Claude Pellerin, 8e Dan

Aikido training met Henk Kat, 6e Dan

Workshops met Nobuyoshi Tamura Sensei

 

 

Traditioneel Chinese Geneeskunde bij QingBai, Nijmegen

 

 

Beata Wiggen

Ik ben in Duitsland geboren en volg al mijn leven lang mijn hart. Op deze manier heb ik een aantal jaren in Amerika, een poosje in Italië en deels weer in Duitsland gewoond. Nu woon ik half in Duitsland en half in Almere.

In 2007 overwon ik borstkanker en sindsdien focus ik steeds meer op balans in mijn leven. Mindfulness en Encouraging zijn niet meer weg te denken uit mijn leven. 

Al voor mijn ziekte had ik bijscholingen gevolgd in Biografische Therapie en NLP. Ik volgde de docentenopleidingen tot Sivananda Yoga docent en Mindfulness Trainer.

Na mijn herstel heb ik scholingen in Encouraging (Schoenaker concept) en Yin Yoga afgerond. En op dit moment volg ik de opleiding tot Kundalini Yoga docent.

In de Kundalini komen voor mij de mooie aspecten van yoga samen: Vooral het energetische werken spreekt mij zeer aan. 

Wil je geen nieuwe info missen, schrijf je hier in →

 

YOGA MEIRINK

 

 

 

KvK 27318808

Ban Zhaoweg 10

1349 LN Almere

yoga@meirink.nl

OPENINGSTIJDEN 

Maandag           8:15 – 22:15

Dinsdag              8:15 – 22:15

Woensdag         Praktijk Osteopathie

Donderdag         8:15 – 22:15

Vrijdag                 8:15 – 22:15

Zaterdag              8:15 – 12:15

Zondag                 Gesloten

SOCIALS

 

YOGA ALLIANCE

Share This