Masterclasses en bijscholingen

Alle masterclasses, 20 uur- en 30 uur-modules worden begeleid door YACEP gecertificeerde (Yoga Alliance Continuing Education Provider) docenten. Tijdens een module verdiep je je kennis m.b.t. een bepaad onderwerp; bijvoorbeeld: “fascia” of “functionele anatomie” of “adjustments”, “pranayama”, “Chakra’s”, “de geest van de krijger” of “zwangerschap” enz.
Functionele anatomie gaat verder dan de basisanatomie zoals we deze vaak tegenkomen in de yoga. Functionele anatomie maakt de anatomie toepasbaar in de yoga practice en in de yoga les. Zij werkt met veel voorkomend fysieke bijzonderheden en is ontwikkeld door yogatherapeuten.

Alle masterclasses en modules raken de vijf elementen van een geregistreerde opleiding: je oefent je eigen practice en het lesgeven. je verdiept je kennis van anatomie, filosofie en de theorie van het doceren. De 20- en 30-uur-modules zijn bij de YA geregistreerd waardoor je ze kunt gebruiken voor je officiële bijscholingen en als aanvulling van je opleiding tot RYT 500 en 500+.

De 2-daagse (20 uur) en de 2 x 2-daagse weekendmodules (30 uur) zijn toegankelijk voor alle yogadocenten vanaf level 1 (200 uur opleiding). Naast practice en verdiepende kennis is hier ook ruimte voor het delen van eigen ervaringen en intervisie. De modules vinden in één of in twee op elkaar volgende weekenden plaats; zaterdag en zondag.

Naast deze 20- en 30-uur modules zijn er om de maand op de laatste zaterdagmiddag intervisiebijeenkomsten, waarbij (yoga-)docenten eerst gemeenschappelijk een les volgen en aansluitend brainstormen over wat ter tafel komt; bijvoorbeeld anatomische vraagstukken of filosofische overwegingen, maar ook businessvragen of vragen over groepsdynamiek.

Masterclasses worden enkele keren per jaar georganiseerd. Dit zijn in de regel langere lessen die door internationale gastdocenten gegeven worden of het betreft een één-daagse bijscholing waarin theorie en praktijk elkaar versterken. Ook deze bijscholingen zijn erkend door Yoga Alliance en kunnen als Continuing Education geregistreerd worden.

Voor vragen kun je mailen of appen.

Data 2022

Kom naar een open dag.

Ervaar een les, proef de sfeer en stel je vragen.

Voor data zie agenda.

MFT (MyoFasciale Technieken)

Vanaf 2022 bieden Ria van Rooijen (sportarts) en Marco Wiegers (fysiotherapeut) in samenwerking met het Yoga Centrum Oosterwold opleidingen MFT aan. Deze bijscholing wordt in verschillende modules gegeven. De introductiedag of startdag laat je kennis maken met de achterliggende gedachten van de MFT en je leert de eerste, veilige technieken die je direct oefent en toe kunt passen. Daarna worden verschillende modules aangeboden waarbij thematisch gewerkt wordt; bijvoorbeeld een module over de nek- en schouderregio of over het bekkengebied.

Ria en Marco’s kennis gaat vele malen verder dan myofasciale behandelingen zoals die door veel artsen en fysiotherapeuten wordt toegepast. Ria en Marco hebben hiermee een techniek verder ontwikkeld die ook diepgaande verstoringen in een lichaam door zachte, niet invasieve druk kan verhelpen. Deze opleiding is daarmee ook interesssant voor belangstellende artsen, fysiotherapeuten en andere lichaamswerkers. Ook deze bijscholing is binnenkort erkend als bijscholing (NGS). Let wel! Deze bijscholing is NIET erkend door de Yoga Alliance.

Voor vragen kun je mailen of appen.

Data 2022

Share This