Agenda

Naast de wekelijkse lessen organiseren wij workshops (↓), festivals (↓), challenges (↓), retreats (↓) en opleidingen (↓). Allemaal mooie gelegenheden om verbinding te maken, met jezelf en met de ander.

Januari

01 jan.: Nieuwjaars Opening

02 jan.: Start Zes-Weken-Challenge/10-daagse Shape Up

15 jan.: Natida’s vrouwencirkel: DANSEN & DELEN

16 t/m 27 jan.: TWAALF-DAGEN-RESET

29 jan.: Jeanines Buikdans Workshop

 

Februari

11, 12 en 14 feb.: Verwen jezelf en je partner

25 feb.: Open Dag (opleiding)

26 feb.: Jeanines Buikdans Workshop

Maart

De hele maand Vriendenactie

18 en 19 maart: Lente-Detox

20 maart: start 10 daagse Shape Up

 

 

 

April

08 april: Open Dag (opleiding)

22 april: Masterclass (bijscholing YA10): Chakra I: De onderste drie chakra’s

27 april: Koningsroute Oosterwold

 

Mei

13 en 14 mei: Selfcare: klaar voor de zomer

Juni

05 juni: start 10-daagse: Fit de zomer in.

19 t/m 23 juni: Week van de Wereld Yoga Dag

Juli

01 juli: Masterclass (YA10): Chakra II: de bovenste vier chakra’s

11 en 13 juli: Aikido examens 

22 juli: Ingang Zomerrooster I en Zomerkaartje

 

Augustus

De hele maand: Zomerroosters en Zomerkaartje

01 t/m 13 aug.: Zomerrooster I

12 t/m 20 aug.: Intensive Odaka Yoga (YA85 van RYT200)

14 t/m 31 aug.: Zomerrooster II

 

September

01 t/m 15 sep.: Zomerrooster II 

01 t/m 03 sep.: Masterclasses Odaka Yoga (YA: 7 t/m 25 uur): Balansen

15 t/m 17 sep.: Masterclasses Odaka Yoga (YA: 7 t/m 25 uur): Voor- en achteroverbuigingen

16 en 17 sept.: Seizoensopening

29 sept. t/m 01 okt.: Masterclasses Odaka Yoga (YA: 7 t/m 25 uur): Stabiliteit voor armen en benen

 

Workshops

Regelmatig wordt er een workshop of een festival georganiseerd. De workshops vinden doorgaans op zondag plaats en worden door wisselende docenten aangeboden. De workshops zijn yoga en/of aikido gerelateerd. Hierbij kun je denken aan workshops meditatie, ayurvedisch koken, ayurvedische massage, shiatsu, Traditioneel Chinese Geneeskunde, filosofie, osteopathie, Do-In, Iaido, Taiko etc. Let op de vooraankondigingen. 

Festivals

Meermaals per jaar organiseert het Yoga Centrum Oosterwold een festival in plaats van de workshop. Tijdens een festival-weekend worden er verschillende yoga en aikidolessen aangeboden en ook gerelateerde workshops (zie boven). Voor een exact programma, houd de website en de nieuwsbrief in de gaten. 

Challenges

Regematig biedt het centrum de mogelijkheid tijdens een Zes-Weken-Challenge, met het Zomerkaartje of een 10-daagse challenge uit te proberen wat het voor je doet om regelmatig yoga of aikido te beoefenen. We dagen je uit om zes weken (tien dagen) lang wekelijks minimaal (elke dag één) van de lessen uit het rooster te volgen. Op de lesvrije dagen tijdens een 10-dagen-Challenge wordt dan een extra les of workshop gegeven. Een prachtige gelegenheid om ook kennis te maken met een andere lesvorm en met de effecten van regelmatige beoefening. 

Retreats

Regelmatig organiseert het Yoga Centrum Oosterwold één-daagse retreats om helemaal bij te tanken, jezelf (en een ander) te verwennen met een compleet programma inclusief thee en lunch en verschillende vormen van yoga, aikido of gerelateerde disciplines. De retreats kennen onderwerpen zoals de Verwen-jezelf-dagen, de Valentijn Special of de Detox.

Opleidingen

Twee keer in het jaar kun je bij Yoga Meirink terecht om jezelf te verdiepen in yoga en/of om yogadocent te worden. De opleidingen zijn geregistreerd bij Yoga Alliance wat betekent dat zij aan een internationaal erkende standaard voldoen en je na afronding ervan internationaal les mag geven. Yoga Meirink biedt basisopleidingen in Yin Yoga en in Odaka Yoga® (gebaseerd op de klassieke Hatha yoga).
Klik hier voor meer informatie over Odaka Yoga®.

Ben je al yogadocent (RYT200) en wil je je verder verdiepen op weg naar de RYT500? Dan ben je van harte welkom om een (tevens YA geregistreerd) thema-module te volgen. Elke module is een erkende bijscholing van 30 uur en vindt aan twee opeenvolgende weekenden plaats. Onderwerpen in 2022 zijn: Betekenis van het Diafragma, Art of Adjustment, Functionele anatomie I en II, Fascia Flow, Zwangerschapsyoga I en II.

Vanaf 2022 bieden Ria van Rooijen (sportarts) en Marco Wiegers (fysiotherapeut) in samenwerking met het Yoga Centrum Oosterwold opleidingen MFT (MyoFasciale Therapie) aan. Ria en Marco’s kennis gaat vele malen verder dan myofasciale behandelingen zoals die door veel artsen en fysiotherapeuten wordt toegepast. Ria en Marco hebben hiermee een techniek verder ontwikkeld die ook diepgaande verstoringen in een lichaam door zachte, niet invasieve druk kan verhelpen. Deze opleiding is daarmee ook geschikt voor belangstellende artsen, fysiotherapeuten en andere lichaamswerkers. Ook deze bijscholing is erkend.

Share This