Waarom ik doe wat ik doe

Zolang ik kan denken, is beweging voor mij een ventiel geweest, een uitlaatklep: Of ik nou danste, turnde, naar de aikido of yoga ging. Bewust bewegen, mijn lichaam voelen, in mezelf zijn, dat hielp me altijd om blij te zijn. En als het leven wat moeilijker werd, kon ik hier mijn ei kwijt en mijn evenwicht hervinden.

​Maar het zou nog 20 jaar duren voordat ik dit niet slechts naast mijn werk, maar fulltime, met hart en ziel begon te doen. Hiervoor hielp ik kinderen op de basisschool hun plek in het leven te vinden. Helaas liep ik tegen de grenzen van het onderwijs en op lange termijn ook tegen mijn eigen grenzen aan: Ik belandde in de burn-out. Achteraf gezien een mooi moment.

​Eindelijk maakte ik weer tijd voor mijn lichaam. Ik stortte me op de yoga en was blij weer in mezelf te kunnen rusten, na heel wat jaren dwaling weer “thuis te komen”. Algauw was voor mij duidelijk dat yoga helpt. Yoga hielp mij van mijn burn-out klachten af. Yoga hielp mijn man van zijn rugklachten af. En langzaam, heel langzaam viel het kwartje.

Ik volgde een eerste yogaopleiding en ontdekte dat deze naadloos aansloot bij mijn eerdere opleidingen tot Somatic Movement Coach en therapeut in de Traditioneel Chinese Medicijnen. Met mijn kennis kon ik de lessen in het yogacentrum in ons dorp verrijken en sindsdien zie ik steeds vaker hoe fantastisch yoga en meditatie een steentje bijdragen aan het geluk van mezelf en aan dat van anderen.

Mensen worden er blij van, ze hebben minder last van lichamelijke klachten, kunnen hun emoties beter een plekje geven en komen eindelijk weer tot rust. Ze slapen beter en genieten meer van hun leven. En dat is zichtbaar! Aan het einde van een les gaat iedereen een beetje blijer naar huis of naar het werk. Ik heb nog nooit iemand meegemaakt die spijt had van naar een yogales gaan. En wat is mooier dan dat ik er een steentje aan bij mag dragen?

​Omdat ik het zelf heerlijk vind om me helemaal onder te dompelen in de yoga, deel ik ook dit gevoel graag!. Niet voor iedereen is het een optie om een yogaretreat of een intensieve yogaopleiding in het buitenland te volgen. Daarom verzorg ik workshops, yogaweekenden, hele opleidingen en kort intensieve opleidingsmodules. Omdat de mensen er blij van worden en de wereld wat mooier kleuren.

 

​Bedankt lieve mensen, dat ik dit voor jullie mag doen!

Yoga opleidingen die ik volgde en nog volg
2022 Yin Yoga: Storytelling met Biff Mithoefer
2021 Odaka Zen Warrior & Body Mind Flow met R. Milletti en F. Cassia
Odaka Prenatal/Post Partum Teacher Training met F. Cassia
Odaka Fascia Flow Teacher Training met R. Milletti en F. Cassia
Odaka Kids Teacher Training met R. Milletti en F. Cassia
Holistische Peuter- en Kleuteryoga met Simone de Groot
2020 Holistische Baby- en Dreumesyoga met Lianne Keizer
2019/’20 Odaka Yoga Teacher Training RYT 750 met R. Milletti en F. Cassia
2019 Odaka Yoga Teach the Teacher met R. Milletti en F. Cassia
2018/’19 Odaka Yoga Teacher Training RYT 500 met R. Milletti en F. Cassia
2017 Odaka Yoga Teacher Training RYT 200 met R. Miletti en F. Cassia
Yin Yoga Teacher Training met Skadi van Passchen
2016/’17 Basisopleiding Mindful Pilates-docent
2016 Yin Yoga Teacher Training met Biff Mithoeffer
2015/’16 Basisopleiding Mindful Yoga-docent
 Para-medische opleidingen
2004/’07 Studie Traditionele Chinese Medicijnen, Qing Bai, Nijmegen
2000/’02 Opleiding tot Somatic Movement Coach, Amsterdam
1999/’01 Intensive Workshops Feldenkrais Practitioners met Larry Goldfarb
 Dans opleidingen
1999/’00 Intensive course SNDO Amsterdam
1997/’99 Bijscholingen in New Dance Moving Arts, Keulen
1985/’89 Beroepsopleiding Klassiek Ballet bij Dansschool Pergel Düsseldorf
Share This