Lisette Bruning

Waarom ik doe wat ik doe:

Osteopathie is een geneeskunde die uitgaat van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Een voorwaarde voor het goed functioneren van ons bindweefsel is dat iedere cel daarvan goed kan bewegen. Iedere cel heeft alle basale functies van ons lichaam in zich: erfelijkheid, afweer, transport, opslag, energie-aanmaak. Een cel communiceert altijd met zijn buurman, dus als één cel niet goed functioneert kan de buurman dat ook niet. Zo ontstaat ergens in het lichaam een dysfunctie. Het lichaam kan vaak goed compenseren, we gaan b.v. beetje krom lopen om het beter te kunnen laten doorstromen. Tot de druppel komt die de emmer doet overlopen en we er ‘ziek’ van worden.

De osteopaat zoek met zijn/haar handen waar het bindweefsel niet optimaal functioneert (overal in het lichaam) en gaat die doorstroom/beweeglijkheid herstellen. Zo werken we aan optimale mechaniek, metabolisme, afweer waardoor klachten verdwijnen: het lichaam zoekt zijn eigen comfort (terug).

Dit is een heel andere ingang dan de reguliere gezondheidszorg die klachtgericht werkt.

Geen enkel lichaam is hetzelfde, ieder zoekt evenwicht op zijn eigen manier, afhankelijk van veel factoren: omgeving, opvoeding, erfelijkheid etc. Dat vraagt bij iedereen om een andere aanpak. Hoofdpijn kan bv heel veel oorzaken hebben.

Omdat we een geheel andere insteek hebben dan de reguliere gezondheidszorg komen we vaak achter oorzaken van klachten die nog nooit eerder in beeld zijn geweest.

In de praktijk zie ik dat we af en toe een ander nodig hebben om blokkades in ons lichaam op te sporen en op te heffen. Daarna kunnen we weer vrij sporten of rekken of ontspannen. Het is een goede ondersteuning van de training die we doen, zowel op lichamelijk niveau als op bewustzijnsniveau van hoe ons lichaam functioneert.

Osteopatische praktijk

Op afspraak komt Lisette Bruning, osteopaat naar het Yoga Centrum Oosterwold. Je kunt direct bij haar onder 06 4241 3931 of via mail naar ons een afspraak maken.

Klaar om voor jezelf te zorgen?

Share This