+31 6 14287243 yoga@meirink.nl

Petra Meirink

Waarom ik doe wat ik doe:
Zolang ik kan denken is beweging voor mij een ventiel geweest; een uitlaatklep. Of ik nou danste, turnde, naar de aikido of yoga ging. Bewust bewegen, mijn lichaam voelen, in mezelf zijn, dat hielp me altijd om blij te zijn. En als het leven wat moeilijker werd, kon ik hier mijn ei kwijt en mijn evenwicht hervinden.

Kort nadat ik mijn derde kind, een dochter verloor, ontdekte ik een voor mij nieuwe dansvorm waarin ik leerde te improviseren en nog beter naar mijn lichaam te luisteren. Omdat mij dat zo goed hielp in mijn rouwproces dacht ik: “O, dat wil ik ook met anderen delen. Op deze manier wil ik ook mensen helpen als zij in een lastig pakket zitten.”

Maar het zou nog 20 jaar duren voordat ik dit niet slechts naast mijn werk, maar fulltime, met hart en ziel deed. Hiervoor hielp ik kinderen op de basisschool hun plek in het leven te vinden. Helaas liep ik tegen de grenzen van het onderwijs en op lange termijn ook tegen mijn eigen grenzen aan. Ik belandde in de burn-out. Achteraf gezien een mooi moment.

 

Eindelijk maakte ik weer tijd voor mijn lichaam. Ik stortte me in de yoga en was blij weer in mezelf te kunnen rusten, na heel wat jaren dwaling weer “thuis te komen”. Algauw was voor mij duidelijk dat yoga helpt. Yoga hielp mij van mijn burn-out klachten af. Yoga hielp mijn man van zijn rugklachten af. En langzaam, heel langzaam viel het kwartje.

 

Ik volgde een eerste yogaopleiding en ontdekte dat deze naadloos aansloot bij mijn eerdere opleidingen tot Somatic Movement Coach en therapeut in de Traditioneel Chinese Medicijnen. Met mijn kennis kon ik de lessen in het yogacentrum in ons dorp verrijken en sindsdien zie ik steeds vaker hoe fantastisch yoga en meditatie helpen.

 

Mensen worden er blij van, zij hebben minder last van lichamelijke klachten, kunnen hun emoties een betere plek geven en komen eindelijk weer tot rust. Zij slapen beter en genieten meer van hun leven. En dat is zichtbaar! Aan het einde van een les gaat iedereen een beetje blijer naar huis of naar het werk. Ik heb nog nooit iemand mee gemaakt die spijt ervan had dat zij/hij naar een yogales is gegaan. En wat is mooier dan dat ik er een steentje aan bij mag dragen?

 

Omdat ikzelf het heerlijk vind om me helemaal onder te dompelen in de yoga deel ik ook dit gevoel gaarne. Niet voor iedereen is het een optie om een yoga retreat of een intensieve yogaopleiding in het buitenland te volgen. Sommige mensen denken aan hun ecologische voetafdruk en willen niet meer ver reizen, anderen hebben nog schoolgaande kinderen, een gezin en/of dieren die verzorgd willen worden. Daarom verzorg ik workshops, yogaweekenden, hele opleidingen en kort intensieve opleidingsmodules op Kaageiland, midden in de Randstad en toch helemaal weg. Omdat de mensen er blij van worden en de wereld wat mooier kleuren.

 

Bedankt lieve mensen, dat ik dit voor jullie mag doen!

 

Het jaar 2020 wordt een heel bijzonder jaar voor mij. Wij bouwen een nieuw huis en een nieuw centrum. Een centrum voor yoga en aikido, waarin wij vanaf herfst 2020 de eerste Odaka Yoga Basisopleiding (RYT 200) in Noord-Europa geven. Tevens worden er Yin Yoga opleidingen (RYT 200), verdiepende modules (YACEP 40 uur), workshops en wekelijkse lessen aangeboden. Wij hebben er zin.

Yoga 

opleidingen

die ik

volgde en

nog volg

Para-medische

opleidingen

Dans

opleidingen

2019/’20

2019

2018/’19

2017

2017

2016/’17

2016

2015/’16

 

2004/’07

2000/’02

1999/’01

 

1999/’00

1997/’99

1985/’89

Odaka Yoga Teacher Training RYT 750 met R. Milletti en F. Cassia 

Odaka Yoga Teach the Teacher met R. Milletti en F. Cassia

Odaka Yoga Teacher Training RYT 500  met R. Milletti en F. Cassia

Odaka Yoga Teacher Training RYT 200 met R. Miletti en F. Cassia

Yin Yoga Teacher Training met Skadi van Passchen

Basisopleiding Mindful Pilates-docent

Yin Yoga Teacher Training met Biff Mithoeffer

Basisopleiding Mindful Yoga-docent

Studie Traditionele Chinese Medicijnen, Qing Bai, Nijmegen

Opleiding tot Somatic Movement Coach, Amsterdam

Intensive Workshops Feldenkrais Practitioners met Larry Goldfarb

Intensive course SNDO Amsterdam

Bijscholingen in New Dance Moving Arts, Keulen

Beroepsopleiding Klassiek Ballet bij Dansschool Pergel Düsseldorf

 

 

Aarjan Meirink

Waarom ik doe wat ik doe:

Aikido

opleidingen

die ik

volgde en

nog volg

Para-medische

opleiding

2019/’20

2018/’19

2000/’20

2000/’20

2000/’09

 

  

2004/’09

 

Odaka Yoga In-Defense met Roberto Milletti

Aikido Lerarenopleiding A, gekoppeld aan de Judobond Nederland

Workshops met Claude Pellerin, 8e Dan

Aikido training met Henk Kat, 6e Dan

Workshops met Nobuyoshi Tamura Sensei

 

 

Traditioneel Chinese Geneeskunde bij QingBai, Nijmegen

 

 

Beata Wiggen

Ik ben in Duitsland geboren en volg al mijn leven lang mijn hart. Op deze manier heb ik een aantal jaren in Amerika, een poosje in Italië en deels weer in Duitsland gewoond. Nu woon ik half in Duitsland en half in Almere.

In 2007 overwon ik borstkanker en sindsdien focus ik steeds meer op balans in mijn leven. Mindfulness en Encouraging zijn niet meer weg te denken uit mijn leven. 

Al voor mijn ziekte had ik bijscholingen gevolgd in Biografische Therapie en NLP. Ik volgde de docentenopleidingen tot Sivananda Yoga docent en Mindfulness Trainer.

Na mijn herstel heb ik scholingen in Encouraging (Schoenaker concept) en Yin Yoga afgerond. En op dit moment volg ik de opleiding tot Kundalini Yoga docent.

In de Kundalini komen voor mij de mooie aspecten van yoga samen: Vooral het energetische werken spreekt mij zeer aan. 

Linda Ravenstijn

Yoga is voor mij een manier geweest om mijzelf beter te leren kennen. Mijn lichaam en zeer zeker mijn geest, om mij te ondersteunen in wat mindere tijden.

Door de hatha en yin yoga ben ik mij nog meer bewust. Sinds kort ook Yoga nidra…ben zeer dankbaar dat ik deze vormen van yoga mag doorgeven….
Namasté

Marise Bartels

Yoga is voor mij…

Suzette Steenberg

Ik ben in april 1999 samen met mijn man en 2 dochters verhuisd van Zuid-Afrika naar Nederland.
Mijn yogareis is per toeval begonnen. Vanwege een burnout en een rugblessure ben ik op advies van mij therapeut voor het eerst naar de yoga gegaan.
Al gauw werd duidelijk: De reis naar mezelf was begonnen….. en deze reis heeft me niet alleen in contact met mezelf gebracht, maar ook lichamelijk knapte ik enorm op.

Toen ben ik begonnen met yoga opleidingen. Inmiddels ben  ik  Ashtanga, yin, restorative, vinyasa yoga en pilatesdocent.

Ik kijk tegenwoordig veel milder tegen mezelf en anderen aan. Yoga en meditatie is mijn levenswijze geworden waarin ik rust en ruimte kan vinden en yoga loopt als een rode draad door mijn dag. Het is iedere dag weer een kado aan mezelf en ik ben dankbaar dat ik dat in mijn lessen mag doorgeven.

Namasté

Wil je geen nieuwe info missen, schrijf je hier in →

 

YOGA MEIRINK

 

 

 

KvK 27318808

Parklaan 95

2171 ED Sassenheim

yoga@meirink.nl

OPENINGSTIJDEN 

Maandag           8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Dinsdag              8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Woensdag         8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Donderdag        Gesloten

Vrijdag                  8:00 – 12:00 / 15:00 – 17:00 /                                           18:30 – 22:00

Zaterdag              8:00 – 12:00

Zondag                 Gesloten

SOCIALS

 

YOGA ALLIANCE

Share This