+31 6 14287243 yoga@meirink.nl

Workshop Do-In

zondag 13 december, 14.00 – 15.30 uur

Laat je inspireren door Marise Bartels

Regelmatig nodigen wij gastdocenten uit die ons kennis laten maken met een net iets andere vorm van bewust-zijn. Vormen die passen bij yoga, meditatie en martial arts.

Do-In
Om kennis te maken met Do-In geef ik een workshop waarin ik je meeneem in de verschillende oefeningen en technieken die je bij jezelf kun toepassen om je levensenergie te laten stromen. In de Winterfase is het element Water bijvoorbeeld belangrijk om aandacht aan te besteden. Ik zal dus extra oefeningen en tips geven om in de tijd van de kou en het donker je energie te bewaren, zodat je in de tijd van de Lente fris en vol energie kunt zijn.

De les zal bestaan uit een variatie van zelfmassage-technieken (shiatsu, drukpunten), opwarmoefeningen en strekkingen die lijken op Yoga, meditatie, adem, energie- en innerlijke kracht oefeningen (versterken van Hara-Dantien, onderbuik).

Do-In geeft stevige aarding, je leert in je lichaam te komen, stevig in je eigen kracht te komen en toch ontspannen te zijn, zodat je energie als water kan stromen. Dat geeft ontspanning, zelfvertrouwen, lenigheid, concentratie en vooral ook plezier in het leven).

Alle oefeningen doe je in je eigen tempo en binnen jouw kunnen, je hoeft niet lenig te zijn of ervaring te hebben. Ook als je blessures of klachten hebt, dan is het goed Do-In te gaan ervaren als een wijze om jezelf beter te voelen, te leren hoe veerkrachtig je zelfgenezend vermogen is. Ik kijk met je mee als je een bepaalde oefening niet kunt doen, om het op een andere manier te doen.

In december laat Marise je ervaren wat Do-In voor jou kan betekenen. Marise bestudeerd deze vorm al lang en geeft ook al vele jaren les. Voor meer info zie ook ‘Over ons‘.

Praktisch

Waar?
De workshop vindt plaats in ons nieuwe yoga aikido centrum aan de Ban Zhaoweg 10 in Almere. Dit adres is nog niet bekend bij Google etc. Zoek op Paradijsvogelweg 8 in Almere. Direct tegenover deze boerderij is ons kavel.

Wat kost het?
Voor leden kost de deelname 10 euro p.p. Niet-leden betalen 20 euro p.p. 
Meld je wel aan, omdat wij met de actuele situatie omtrent Covid-19 een strikt maximum aantal deelnemers hanteren en we je niet willen moeten teleurstellen.

Hoe meld ik me aan?
Onderaan deze tekst vind je de inschrijfknop. Hij leidt je direct naar ons administratiesysteem. Je naam en je mail-adres is voldoende.

Wat neem ik mee?
Neem het liefst je eigen matje mee. Let wel: Het centrum is nog niet aan stromend water aangesloten. Er is dus geen douche te gebruiken. Voor een ‘noodgeval’ kan een compost-toilet gebruikt worden. Houd daar alsjeblieft rekening mee.

COVID-19 

Vanzelfsprekend volgen ook wij de adviezen op van het RIVM. Dat betekent:

1. Heb je verkoudheidsverschijnselen of COVID-19? Blijf dan liever thuis. Zo hoeven wij je niet alsnog weg te sturen.

2. Vermijd het openbaar vervoer. Probeer op de fiets of lopend te komen. Is dat niet moglijk, kom dan met de auto.

3. Groet elkaar met Namasté i.p.v. handen schudden: Plaats je handen voor je borst, met de handpalmen tegen elkaar en groet door een lichte buiging.

4. Ontsmet je handen voor de les begint. Neem je eigen ontsmettingsmiddel mee of gebruik de gel die door Yoga Meirink klaar wordt gezet.

Zie hieronder voor het vervolg van de COVID-19 maatregelen!

5. We houden afstand van elkaar, minimaal 1,5 m. Voor de yoga liggen er matjes op de grond verdeeld, met de nodige onderlinge afstand. Deze matjes worden voor begin van de les ontsmet. Leg je eigen matje en doekje bovenop. Dan moet het wel goed komen. Heb je geen eigen matje? Meld dat dan in een mail naar yoga@meirink.nl. Dan komen we er vast uit.
Tijdens de aikido is contact met een trainingspartner toegestaan. Tijdens het betreden en verlaten van de zaal en in de kleedkamers vragen wij wel om de afstand van 1,5m te houden.

6.  Breng dus je eigen mat mee. En denk ook aan een eigen waterfles of iets te eten.

7.  Draag op de weg tussen de ingangsdeur en jouw plekje in de zaal een mondkapje.

8. Er is geen bruikbare douche en ook geen wc aanwezig. Houd daar rekening mee en gebruik jouw toilet thuis voordat je naar de les komt. Voor een ‘noodgeval’ kan er een compost-toilet gebruikt worden.

9. Heb je hooikoorts? Of doet de zon je weleens niesen? Meld dat van tevoren om verontrusting te voorkomen. En nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes die je graag zelf weer mee naar huis neemt.

10. En ja, hands-on adjustments zullen vandaag niet geboden worden. Dat betekent dat er alleen verbaal wordt gecorrigeerd.

Klaar om het verschil te maken?

 

Wil je geen update missen, schrijf je hier in →

 

YOGA MEIRINK

 

 

 

KvK 27318808

Parklaan 95

2171 ED Sassenheim

yoga@meirink.nl

OPENINGSTIJDEN 

Maandag           8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Dinsdag              8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Woensdag         8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Donderdag        Gesloten

Vrijdag                  8:00 – 12:00 / 15:00 – 17:00 /                                           18:30 – 22:00

Zaterdag              8:00 – 12:00

Zondag                 Gesloten

SOCIALS

 

YOGA ALLIANCE

Share This