+31 6 14287243 yoga@meirink.nl

Video’s

Naast de live Online-lessen zoals ze in het lesrooster staan, kun je via YouTube een aantal van deze lessen ook op andere momenten volgen. Doe de yoga die bij je past, op een moment dat jou het best uitkomt.

We zijn er inmiddels aan gewend, aan de nieuwe anderhalvemeter samenleving… Inmiddels zie je misschien zelfs al voordelen ervan. Voor mij geldt dit in elk geval wel.

Ik werk nu vooral thuis. Mijn wekelijkse lessen in de studio’s gaan voorlopig niet door. Daar tegenover staan de vele mogelijkheden om online lessen te volgen. Alom veranderingen in onze routines. Veranderingen houden ons scherp. En soms vragen zij ook veel van ons. Mijn gevoel zegt, dat we juist nu yoga hard nodig hebben. En dan wel yoga in de brede zin van het woord.

Yoga heeft tot doel een bewust leven voeren dat naar verlichting streeft. Voor de gevorderde yogi is leven verandering. Niets blijft hetzelfde en bewust leven betekent dan ook de veranderingen bewust te ervaren en erop in te spelen. Traditioneel bereikt de yogi dit voornamelijk door te mediteren.

Meditatie hangt onlosmakelijk samen met pranayama’s (technieken die middels ademhalingsoefeningen onze energie harmoniseren) en met wat wij met yoga verbinden: de asana’s, de houdingen die ons lichaam krachtig en flexibel maken.

Daarom geef ik een deel van mijn lessen nu online via Zoom. Wanneer welke les plaatsvindt, lees je bij de wekelijkse lessen. Als je een les boekt, dan krijg je per mail een link toegestuurd. In de mail staat alle nodige informatie om de les te kunnen volgen. Dat doe je via jouw telefoon of laptop. Jouw camera en jouw microfoon staan in principe uit en ik wil je vragen het hierbij te laten. Uit ervaring blijkt dat teveel camera’s en microfoons voor veel afleiding zorgen. Alleen ik ben voor eenieder zichtbaar en te verstaan. Na afloop van de les zal ik, mits jij het toelaat de microfoons en camera’s inschakelen. Dan is er gelegenheid voor vragen en opmerkingen.

Wil je liever niet deelnemen aan een les via Zoom en toch Yoga uitproberen? Dan zijn YouTube filmpjes misschien beter geschikt voor jou.

Omdat ik denk dat iedereen wel wat meditatie in zijn leven kan gebruiken, ben ik begonnen drie introductie-cursussen via YouTube aan te bieden, een aantal van deze lessen zijn openbaar, dus ook gratis. Het aantal gratis lessen verschilt per cursus.

ODAKA YOGA – INTRODUCTIE

Hier maak je kennis met de in Nederland nog vrij onbekende vorm Odaka. Een vloeiende bewegingsvorm die ons de nodige kracht en flexibiliteit oplevert.

BEGIN NU MET MEDITATIE

In deze cursus maak je kennis met geleidde meditatie. Ik deel steeds wat kennis omtrent meditatie en elke aflevering mediteren wij samen. Eerst slechts enkele minuten tot later wel drie kwartier.

PRANAYAMA – HOE DOE JE DAT?

In deze reeks korte filmpjes leer je hoe je je adem effectiever kunt gebruiken. We beginnen met de volledige ademhaling en behandelen verschillende pranayama’s eerst apart en later in combinaties die geschikt zijn voor de ochtend, de middag en de avond.

ODAKA YOGA

MEDITATIES

PRANAYAMA’S

YIN YOGA

Wil je geen video’s missen, schrijf je hier in →

 

YOGA MEIRINK

 

 

 

KvK 27318808

Ban Zhaoweg 10

1349 LN Almere

yoga@meirink.nl

OPENINGSTIJDEN 

Maandag           8:15 - 22:15

Dinsdag              8:15 - 22:15

Woensdag         Praktijk Osteopathie

Donderdag         8:15 - 22:15

Vrijdag                 8:15 - 22:15

Zaterdag              8:15 - 12:15

Zondag                 Gesloten

SOCIALS

 

YOGA ALLIANCE

Share This