+31 6 14287243 yoga@meirink.nl

Workshops, Festivals, Challenges, Retreats & Opleidingen

Het idee

Elk jaar wordt op 21 juni de Wereld Yoga Dag of de International Yoga Day gevierd. Op het Noordelijk Halfrond van onze aarde is 21 juni de langste, op het Zuidelijk Halfrond de kortste dag van het jaar. In allebei de gevallen een prachtig moment om de zon extra te groeten. De zon die ons leven op aarde mogelijk maakt.
Een prachtig moment om met zoveel mogelijk mensen even te verstillen en extra veel positieve energie te verspreiden en vooral met elkaar te verbinden. Yogi’s in de hele wereld verbinden met elkaar door gemeenschappelijk yoga te beoefenen, te mediteren en volledig in het moment te zijn. Samen bewust zijn, ook over grote afstanden heen.

Programma

09.00 – 10.00 uur
Do-In met Marise. Do-In baseert op de Chinese Geneeskunde en is in Japan ontstaan als training voor de betere Shiatsu-therapeut. Marise neemt je mee in een heerlijke les waarin we samen de zon groeten.

10.30 – 11.30 uur
Kundalini met Beata. Kundalini. Kundalini heeft zijn wortels in de oeroude traditie van Yoga. Mantra’s, meditatie en dynamische oefeningen smelten samen. Laat je van Beata verleiden om de Kundalini energie in jezelf wakker te maken.

12.30 – 13.30 uur
Vinyasa met Suzette. Ook Vinyasa is een dynamische flow van Yoga. UItgaand van de zonnegroeten uit de Ashtanga Yoga laat Suzette je jouw energie in beweging zetten en  biedt je een workout voor het hele lichaam.

13.45 – 14,30 uur
Yoga Nidra met Linda. Heerlijk ontspannen in de Shavasna liggen (neem een dekentje mee!) en naar de rustgevende stem van Linda luisteren, Laat je meenemen op reis en ontdek hoe verfrissend Yoga Nidra kan zijn.

14.45 – 15.45 uur
Odaka Yoga met Petra. Odaka Yoga is een langzame flow die je bewust in het moment brengt. Odaka combineert de wijsheid van Yoga met die van Bushido en er ontstaat een prachtig vloeiende vorm. Voel en beleef. Jouw lichaam is jouw tempel.

16.00-17.00 uur
Meditatie en Yin Yoga met Petra. De houdingen worden tijdens de Yin relatief lang vastgehouden om optimale ontspanning te vinden. Een mooi moment om meditatieve oefeningen te proberen. Laat je meenemen naar dit moment.

Praktisch

Waar?
De Wereld Yoga Dag wordt georganiseerd op de kavel van ons toekomstig Yoga Aikido Centrum aan de Ban Zhaoweg 10 in Almere. Dit adres is nog niet bekend bij Google etc. Zoek op Paradijsvogelweg 10 in Almere. Direct tegenover deze boerderij is ons kavel.

Wat kost het?
Niets. De deelname aan de lessen op deze dag zijn gratis. Je moet je wel inschrijven.

Hoe meld ik me aan?
Aanmelden is in deze tijd verplicht, ook al is deze Yoga Dag gratis. Onderaan deze tekst vind je de inschrijfknop. Hij leidt je direct naar ons administratiesysteem. Je naam en je mail-adres is voldoende.

Wat neem ik mee?
Neem je eigen matje mee en zorg ook voor je eigen drinkfles en eventueel iets te eten. Let wel: er is geen wc of kleedruimte aanwezig. Houd daar alsjeblieft rekening mee.

COVID-19 

eigen matje Vanzelfsprekend volgen ook wij de adviezen op van het RIVM. Dat betekent:

1. Schrijf je online in voor de lessen die je wilt uitproberen. Wij zijn verplicht om namen en (mail-)adressen van de aanwezigen te verzamelen en vier weken lang te bewaren. Voor het geval dat…

2. Heb je verkoudheidsverschijnselen of COVID-19? Blijf dan liever thuis. Zo hoeven wij je niet alsnog weg te sturen.

3. Vermijd het openbaar vervoer. Probeer op de fiets of lopend te komen. Is dat niet moglijk, kom dan met de auto, waarbij maximaal twee personen die niet tot hetzelfde huishouden horen bij elkaar in de auto zitten.

4. Groet elkaar met Namasté i.p.v. handen schudden: Plaats je handen voor je borst, met de handpalmen tegen elkaar en groet door een lichte buiging.

5. Ontsmet je handen voor de les begint. Neem je eigen ontsmettingsmiddel mee of gebruik de gel die door Yoga Meirink klaar wordt gezet.

Zie hieronder voor het vervolg van de COVID-19 maatregelen!

6. We houden afstand van elkaar, minimaal 1,5 m. Er liggen isolatiematjes op de grond verdeeld, met de nodige onderlinge afstand. Deze matjes worden voor begin van de les ontsmet. Leg je eigen matje en doekje bovenop. Dan moet het wel goed komen. Heb je geen eigen matje? Meld dat dan in een mail naar yoga@meirink.nl. Dan komen we er vast uit.

7.  Breng dus je eigen mat mee. En denk ook aan een eigen waterfles of iets te eten.

8. Er is geen kleedruimte en ook geen wc aanwezig. Houd daar rekening mee en gebruik jouw toilet thuis voordat je naar de les komt.

9. Heb je hooikoorts? Of doet de zon je weleens niesen? Meld dat van tevoren om verontrusting te voorkomen. En nies in je elleboog, gebruik papieren zakdoekjes die je graag zelf weer mee naar huis neemt.

10. En ja, hands-on adjustments zullen vandaag niet geboden worden. Dat betekent dat er alleen verbaal wordt gecorrigeerd.

Klaar om het verschil te maken?

 

Wil je geen update missen, schrijf je hier in →

 

YOGA MEIRINK

 

 

 

KvK 27318808

Parklaan 95

2171 ED Sassenheim

yoga@meirink.nl

OPENINGSTIJDEN 

Maandag           8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Dinsdag              8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Woensdag         8:00 – 12:00 / 13:30 – 15:00

Donderdag        Gesloten

Vrijdag                  8:00 – 12:00 / 15:00 – 17:00 /                                           18:30 – 22:00

Zaterdag              8:00 – 12:00

Zondag                 Gesloten

SOCIALS

 

YOGA ALLIANCE

Share This